E-posta Şifre
Coco Mademoiselle Resmi

Coco Mademoiselle

Firma Chanel
Piyasaya Çıkış 2001
Cinsiyet Kadın
Ana TemalarBalzamik, Beyaz Çiçek, Gül, Narenciye, Tatlı, Tefarik
ParfümörJacques Polge
Üst notalarBergamot - Mandalina - Portakal - Portakal Çiçeği
Orta notalarİspanyol Yasemini - Kırmızı Frenk Gülü - Küstümotu - Ylang-Ylang
Alt notalarCumaru - Opoponax - Tefârik - Tibet Misk Geyiği - Vanilya - Vetiver
Ortalama puan4.10 / 5 (Oy: 8369)

Coco Mademoiselle bayan parfüm sektöründe son zamanların en sansasyonel, en hayret verici kokularından birisidir. Nasıl olmasın ki? İçinde öyle bir marka ruhu taşıyor ki ismine filmler bile yapılmıştır. Chanel parfümleri; dünya çapında ünlü olmasının, dünyanın en ünlü kadınları tarafından tanıtılıp kullanılmasının yanı sıra en çok satan parfümler arasındadırlar. Fakat nesil değişiyordu ve bu parfümlerin kullanıcıları olan kadınlar yaşlanmaktaydı. İşte tam bu esnada yani 2001 senesinde daha genç kadınları hedef alarak ve onları da Chanel parfüm dünyasına katacak Coco Chanel Mademoiselle çıktı ortaya. Bu yeni parfüm ile muhteşem bir popülerliğe ulaşan Chanel artık dünyanın en lüks markası olarak yerini sağlamlaştırmış oldu. Coco Chanel Mademoiselle tasarımcı olarak Jacques Polge imzasını taşır. Jacques Polge ismi aslında neredeyse tüm Coco Chanel parfümlerinin üzerinde mevcuttur.

Tasarımcı aynı zamanda Bourjois, Emanuel Ungaro, Tiffany ve Stephanie de Monaco için parfüm tasarlayan kıymetli bir tasarımcı. Coco Chanel Mademoiselle'in etkin notalarında portakal, mandalina, portakal ağacı çiçeği ve bergamot yer alır. Ortalarında ise mimoza, gül, yasemin ve ylang ylang aromaları kullanılmıştır. Parfümün altlarında ise Tonka fasulyesi, silhat, reçine, vanilya, kabe samanı ve beyaz misk otu bulunur.

Harry Potter, 127 saat ve In Brudges filmlerinden tanıdığımız Amerikalı oyuncu Clemence Poesy hiç vazgeçmemiş bu parfümden. Nehir Erdoğan, Defne Samyeli ve Demet Kutluay'da Coco Chanel Mademoiselle kullanan Türk ünlüler arasında yer alırlar.

Keira Knightley

İlk zamanlarda Coco Chanel Mademoiselle reklamlarında markanın yüzü Kate Moss olması düşünülmüş ve reklamlarda rol almıştır. Fakat Kate Moss'un Coco aşkı Coco Chanel'den başka bir anlam ifade ettiği ve bu aşk ile gençlere kötü örnek olacağı görülünce marka yüzü işine son verilmiştir. Coco Chanel Mademoiselle'nin 2008 senesinde yeniden lanse edilmesine karar verilmiş ve bu defa ünlü bir yüz olan Keira Knightley seçilmiştir. Bu parfüm için herkesin hemfikir olduğu bir konu var. O da tüm Coco Chanel kokuları arasında en genç ve en enerji dolu koku olduğudur. Coco Chanel'in koku konusundaki prensiplerinden şüphemiz yok. Özellikle Chanel No. 5 ve Chanel No. 19 dünyanın efsane parfümleri listesinde en üst sıralarda yerini almıştır.

İlgili Linkler: http://www.vogue.co.uk/article/keira-is-the-face-of-chanel
Kullanıcı Oyları
Beğeni
100 Oy
65 Oy
27 Oy
Mevsimler
18 Oy
28 Oy
33 Oy
37 Oy
Hava Sıcaklığı
65 Oy
116 Oy
Zaman
51 Oy
36 Oy